Helga Bijl expositie Mythe van de Natuur Dwingeloo juli t/m augustus 2012

Mythe van de Natuur 2012

Helga Bijl

 

 

In de maanden juli, augustus en september 2012 vindt er in het Drents-Friese Wold de Mythe van de Natuur plaats. Een manifestatie waarbij veelzijdige kunst als katalysator wordt ingezet voor bewustwording van de natuur als onze rijkdom.

Jaarlijks bezoeken zon 180.000 vakantiegangers en dagjesmensen het Drents-Friese Wold. De Mythe van de Natuur maakt op deze wijze kwalitatief hoogwaardige kunst toegankelijk voor een breed publiek. De organisatie nodigt beeldend kunstenaars uit de vier noordelijke provincies uit om zich aan te melden voor deelname aan deze kunstmanifestatie. In negen binnenlocaties rond het Drents-Friese Wold zullen wisseltentoonstellingen gehouden worden met een duur van minimaal een maand.

Uitgangspunten voor kunstenaars en kunstwerken voor de Mythe van de Natuur zijn hun inschrijving bij Centra Beeldende Kunst van één van de vier Noordelijke Provincies.

Kunstenaars gebruiken een beeldtaal die de balans vormt tussen artistieke kwaliteit en communicatie met het publiek. Het werk is een reactie op het thema Mythe van de Natuur en maakt denkbeelden over de hedendaagse natuur zichtbaar. De inzendingen worden beoordeeld op inhoud, verbeelding van de opdracht en actualiteit. Aandachtspunten hierbij zijn; kunstgeschiedenis, oorspronkelijkheid, consistent werk dat past in het oeuvre van de kunstenaar, inhoudelijke toevoeging aan het thema, gelaagdheid.

Helga Bijl exposeert in Dwingeloo bij:

Stichting BeheerOver Entinghe

Entingheweg 13, 7991 CB Dwingeloo

https://maps.google.nl/maps?q=Stichting+Beheer+%22Over+Entinghe%22&hl=nl&fb=1&cid=0,0,15963923850687390371&near=Dwingeloo&t=h&z=16&iwloc=A

Deze expositie behandelt het oude drentse landschap, de hunebedden op een fauvistische wijze met een kleurgebruik dat sterk doet terugdenken aan schildersgroep “de Ploeg” uit Groningen.

Meer informatie over Helga Bijl kunt u bekijken op http://www.helgabijl.exto.nl en uiteraard kunt u ook contact opnemen via haar facebook: http://www.facebook.com/helga.bijl

Mocht u haar werk waarderen, gun anderen ook die kans, en geef deze link door of retweet het. De Mythe van de Natuur is een mooi project, en meer mensen zouden ervan op de hoogte moeten zijn. Uiteraard exposeren er ook vele andere kunstenaars, dit zal waarschijnlijk te lezen zijn op de site van de Mythe van de Natuur zelf: http://www.mythevandenatuur.nl/

Advertisements

Published by

sjpielsewolf

Interested in germanic heathenry, lore, original fairy- and folktales, shamanism and lots of other related worldly stuff. I walk and cycle alot in nature, read, play various instruments etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s